• Hembiträde

  Efter att ha hjälpt min far hemma tills jag var 20 år flyttade jag tillbaka till Västervik och fick jobb som hembiträde och barnflicka på en gård nära där jag var född.
  Lönen var hela 75 kr i månaden!

 • Sjukvårdsbiträde

  Efter 1½ år sökte jag jobb på sjukhuset. Jag gick dit den sista november och började den första december. Det var andra tider då ! Nu fick jag ett rejält lönelyft! 547 kr i månaden! Heltid. 10-veckorsschema, ledig två helger under de veckorna.

 • Öronavdelningen Västerviks sjukhus

  Jobbade på olika avdelningar i två år, sedan sökte jag till den nyöppnade öronavdelningen och fick jobb där. Här stannade jag i två år.
  I detta hus var tidigare BB och där föddes jag.

 • Lanthushållsskola

  Hösten 1959 tog jag ett år tjänstledigt och åkte tillsammans med en jobbarkompis till Stöndars lanthushållsskola i Ångermanland.

 • Husmor denna vecka

  På skolan fick man lära sig lite av varje , matlagning, sy och väva , odling m.m.

 • Klappar får

  Djurskötsel , ta hand om slakt och allt annat som skulle vara bra att kunna...

  Vi åkte väl också dit för att göra något helt annat under ett år.

 • Åter på sjukhuset

  När jag kom hem efter avslutad kurs sökte jag och fick en tjänst på en medicinavdelning, där var det mer fart på det, mycket mer att göra och därmed roligare. Där blev jag kvar till december 1966.
  Ett jobb jag trivdes väldigt bra med.

 • Elevassistent på särskolan

  Det blev uppehåll med jobb i några år men i augusti 1975 började jag jobba på landstingets särskola för utvecklingsstörda barn. Inte många timmar i veckan men ändå något. Det var egentligen som personlig assistent, men det kom att omfatta fler än ett barn med tiden.

 • Träningsskola

  Den elev jag följde fick flytta över till annan skola och jag följde med.

  Här stannade jag kvar till 1979 då jag gick grundkursen för personal inom omsorgen.
  Därefter försökte jag mig på att jobba natt på ett vårdhem för barn. Det passade mig inte så bra, jag hade svårt vara vaken på nätterna och sova på dagarna. Det blev ett år sedan gick jag påbyggnadskursen och sökte nytt jobb.

Avtackning med fest och blommor o paket

Jag sökte och fick jobb på ett Inackorderingshem, som det då hette. Det var boende för vuxna förståndshandikappade personer. Det var det bästa och roligaste jobb man kunde tänka sig. På den tiden hade man möjlighet utveckla mycket av sina idéer , vilket gjorde att man ville göra mer och försöka få de människor man jobbade med mer aktiva och klara mer och mer av sin vardag. Framstegen var belöning , då hade man lyckats lite grann.

Här stannade jag i tio år. 1990 öppnades en ny gruppbostad dit en av våra boende skulle flytta, Då flyttade jag med, det skulle bli roligt få vara med och starta upp något nytt och forma det. Här fick de boende egna små lägenheter från att haft bara ett rum tidigare. Här trivdes jag väldigt bra och stannade fram till pensionen 1999. Nåja, så lätt blev de inte av med mig, jag hoppade in som vikarie då och då de närmaste två åren .