Fotoalbum

Klicka på "Bildspel" och gärna "helskärm" så ser ni ev. text vid bilderna.

 

Två gånger har jag besökt Österrike förutom de gånger jag bara rest igenom detta vackra land. Första gången var 27/7- 5/8 1990. Bussresa tillsammans med en väninna.

Vi gjorde även en dagsutflykt i i Italien.

Vi bodde på ett mysigt hotell i Brixlegg. Besök i Innsbruck, Salzburg, Kufstein. Vi var med på Tyrolerafton i Innsbruck. Salzburg är Mozarts födelsestad och vi såg var han bott.

¨Så småningom kom vi och till Vien. Där besökte vi vindistriktet Grinzing och smakade på årets vinskörd. Typisk viensk schrammelmusik fick vi också lyssna på. Ett riktigt mysigt ställe.

En båttur gjordes i  grottorna och Europas största underjordiska sjö. Under kriget byggdes de första jetplanen i världen "Heinkel He 162" i hemlighet inne i grottorna.

Besök i Mayerlingklostret där Mayerligdramat utspelades 1889.  Maria Theresas slott Schönbrunn fick också ett besök. En kväll åkte vi upp i Donau Turm och åt middag på den roterande restaurangen med utsikt över hela Vien.

 

1996 gjorde jag ännu en resa med liknande innehåll men då besöktes också  Kitzbühl och en del andra orter. Bl.a åkte vi upp i linbanorna på en skidort.