Blogg

14. maj, 2017

Maj månad fortsätter som april var tidigare. Kallt, har inte varit så kallt den här årstiden på många ,många år. T.o.m. lite snö ibland. Först den 12 maj började det bli lite bättre.

Månadens största händelse hittills var bröllopet för Karin och Martin i München. Jag hade förmånen att bli bjuden även denna gång. Det är jag så glad för. De har blivit som min familj nu.

27. apr, 2017

April har varit en kall månad, man har bara gått och väntat att den riktiga våren skulle visa sig. Snöat har det gjort ibland också. I slutet på månaden hade det i alla fall kommit så långt så gräset kunde klippas en första gång.

Årsmöte i Bistånd Östeuropa har vi haft och IngBritt kom från Grästorp . Alltid lika trevligt . Vi kollade av blåsipporna ute vid Gertrudsvik och Vitsipporna vid Gränsö, de hade inte tiktigt kommit igång ännu. Svanfamiljen däremot var ute på en simtur. De känner nog inte av kylan. Två fester med gänget har det varit. Hos Stina o Holger på Långfredagen och hos Vivi och Kurt på Valborgsmässoafton.

 

 

31. mar, 2017

Mars månads sista dag, nu är det dags summera denna månad. Vädret har varit lite ostadigt, kallt och varmt om vartannat. I två dagar i slutet av månaden var temperaturen uppe i 21 grader, men det vände snart.

I början av mars var vi i Bistånd Östeuropas styrelse på planeringsdagar i Oskarshamn. På Corallen, ett bra ställe att vara på om man jämför med förra året då vi höll på att förfrysa i Mörtfors.

16-17 var jag med på en konferens i Västerås med SNI , som är en förening på nätet. Där vi bl.a diskuterade klubbens vara eller inte vara, vi kör på ett år till så får vi se.

Gräsmattorna blev krattade och vårblommorna har börjat slå ut.

14. feb, 2017

Snön har nästan uteblivit denna vinter, inte för att jag saknar den, men tredje året i rad nu. Det kom ca 10 cm en gång, men den smälte bort snabbt. Men isigt och kallt har det kännts ändå, fast temperaturen hållit sig runt noll.

Christian kom på besök den 22 januari. kunde inte övernatta utan åkte bil med någon. Han har varit och hälsat på Janne i Sidensjö, det var ju positivt att de tagit upp kontaken. Hoppas det fortsätter nu.

Årsmöten och andra möten hela tiden, Verksamhetsberättelsen  som skulle skrivas, Mickes årsredovisning göras klar. Ja det är alltid mycket så här års.

Den 11 februari fyllde Micke 50 år och bjöd in till fest på servicehuset i Lambohov. 15-16 personer , det var ytterligare 5 som blev sjuka och inte kom. En trevlig eftermiddag och allt fungerade bra.

 

14. feb, 2017

Den 10 januari hade Bistånd Östeuropa besök från Moldavien. Svetlana och Roman från Drochia. Vi bjöd dom på mat på restaurang Smak och samtidigt togs en bild på oss i styrelsen tillsamman med dom