Blogg

6. jan, 2017

Det var länge sedan jag skrev något här. Tiden rullar bara på. December var som det brukar vara. Avslutningar både här och där. Bistånd Östeuropa hade julfest den 10 dec. FUB på Stadt den 4, pratgänget den 7 o.s.v. det ena avlöste det andra. Dagen före julafton kom Micke och vi hade träff som vanligt här med Victoria o hennes familj. Nyårsafton var det min tur att stå för det hela och alla kom som brukar vara med .d.v.s. 8 personer.

Den 4 januari kom vinterns första snöoväder men storm och snö, dessutom sjönk temperaturen till som lägst 15,7 grader på natten mot den 6.

7. nov, 2016

Ack nu är det vinter... Första snön kom i går em. minusgrader, och pannan hade stannat. Dessutom hade en garagedörr blåst ner av den hårda blåsten. Fick hjälp av Kent så han fick fast dörren, men den måste fixas senare när det blir varmt det går inte att hålla på nu. Det har regnat och blåst förut, riktigt ruskväder.

Vatten o värme-Christer varit här och fick igång pannan igen. Hoppas bara det håller....

Beställt däckbyte i morron.

7. okt, 2016

Denna månads höjdpunkt var bröllopet med Hanna och Johannes i Berchtesgaden i södra Tyskland. Jag blev medbjuden som adopterad reservmormor eller något 🙂 Min sambos barnbarn var det i alla fall som gifte sig på alptoppen i ett strålande fint sommarväder. En fantastisk fest med en lika fantastisk miljö och människor.

Åkte till München redan på tisdagen och vidare upp i bergen på torsdagen. Vi gjorde utflykter till många fina platser. Tyvärr så blev de två sista dagarna regniga, men vi hann med otroligt mycket ändå. Besök i Hitlers bunker, inte så vackert, men intressant. Vi skulle åkt till Örnnästet också, men då kom regnet ivägen. Utsiktsvägen med fantastiska vyer. Königsee, men det var inte heller där läge för båtturer.

På tisdagen den 4 okt. kom jag hem till ett kallt och blåsigt Sverige, här hade vädret ändrats totalt. Ett minne för livet.

23. sep, 2016

September har varit varm och skön. Inte en droppe regn på hela månaden. Torkan fortsätter alltså. Stor vattenbrist, man får ständiga på minnelser om att spara.

Försöker gå dagliga promenader, ibland hinner jag inte. den 9 sept var jag med på SPF-s promenad vid Gränsö. Försöker variera mina stigar och vägar och använda benen så mycket som möjligt och låta bilen stå. Snart blir det vinter och då vet man inte hur det ser ut.

Målning av fönster utvändigt pågår och klippning av växter som gjort sitt för i år.

30. aug, 2016

Sommaren är kort sjunger dom ju om, alla somrar är alltid för korta om jag får säga vad jag tycker. Nu ska vi ändå inte klaga, vi har haft en jättefin och het sommar. Men torr! I augusti kom det lite regn då och då och sammanlagt har det kommit ungefär 75 mm.

Min ögonoperation blev av den 24 augusti  och det blev bra även denna gång . Nu är det bara att vänta ett par månader så jag får prova ut nya glasögon.

Höstens aktiviteter börjar dra igång, styrelsemöte har vi haft i Biståndsgruppen. Pratmötena drog igång den 29 hos Lena i Djursvik. God mat och trevligt hade vi. Sambon är ju otrolig på att laga god mat. För att inte tala om alla växter, överöverallt är det fullt.

Många och långa stavgångspromenader har det blivit när vädret tillåtit. Det känns bra. Nu kör vi på mot höstmörkret, men det får väl gå det med...